En Hyllning Till Ted Gärdestad - HPM Entertainment-Artister-Konsert-Event- Biljetter-Webbutik

Search
Go to content

Main menu:

En Hyllning Till Ted Gärdestad

Artister
Foto: B-M Eldin

I slutet av 80-talet började Rock´n´ Roll Machine att arbeta som kompband till en mängd olika artister. 1991 kom bandet i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete. Bandet repeterade med Ted på Balsta Musikslott i Eskilstuna. I oktober 1991 spelade de med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Det beslutades att det skulle det bli en Revival Tour med Ted & Harpo sommaren 1992 . Det blev mycket spelningar på betydligt större scener än vad bandet varit med om tidigare.
1993 hamnade Ted etta på svensktoppen med "För Kärlekens Skull", som ett nyinspelat extra spår på samlingsplattan "Kalendarium 1972-93". Det blev en lång turné ihop med Ted till nästan alla svenska Gatufestivaler. Finalen gjordes på Vattenfestivalen i Stockholm inför 15 000 personer. Det blev även radio, P3 Live, TV-inspelning ihop med Ted i TV3s & Z-TVs serie "Unplugged". Som kuriosa kan nämnas att Helen Sjöholm var med i bandet på just den inspelningen. Vintern 1996 den 13 december spelade de tillsammans med Ted för sista gången. då i Gävle. Detta skulle bli Teds sista spelning. 22 juni 1997 tog han sitt liv vid Häggviks station i Sollentuna.

Nu är man tillbaks för att hylla en av de absolut största av våra kompositörer - Ted Gärdestad! Med ett band bestående av hela tretton personer, under ledning av sångaren Tomas "Kylis" Kyhlström och gör konserter i hela Sverige.

Visst minns man...
Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kaliforniens Guld, Kom i Min Fantasi, Låt Solen Värma Dig, Goliat från Gat, Chapeau-Claque m.fl.

Odödliga låtar av Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!


www.maskinen.nu/
Bokas via:
Peter Maier
Tel: 076 847 06 31
peppe@hpmusik.se
 
Back to content | Back to main menu