Ted & Harpo Reunion Tour - HPM Entertainment-Artister-Konsert-Event-Biljetter-Uthyrning

Topp Hemsida
Till innehåll

Ted & Harpo Reunion Tour

Artister
      
1992 turnerade Harpo och Ted Gärdestad runt om i Sverige. Bägge artisterna kompades av bandet Rock ´n Roll Machine. 2024 är det 32 år sedan denna turné.
Då föddes idéen om att göra om det musikaliska mötet 32 år senare. Tyvärr är inte den bortgångne musiklegendaren Ted Gärdestad med oss längre. Han var Harpos bästa vän. Teds del ersätts av hans kompband, Rock ´n Roll Machine 1991–1996. Bandet har sedan 2011 turnerat land och rike runt med sin föreställning ”En Hyllning Till Ted Gärdestad” oftast för utsålda hus.
Harpo:
Han är en av få artister vars superhits från 70-talet fortfarande spelas dagligen på radio. Han var 2021 en av artisterna i TV4 “Så Mycket Bättre”. Harpo tolkade Ted Gärdestads musik ihop med Teds dotter, Sara Zacharias och Benjamin Ingrosso i TV4 2022. ”naturligtvis framfördes även jättehiten ”Moviestar” i duett med Benjamin.
Harpo slog igenom 1973 med låten ”Honolulu” och hade under 1970-talet stora hits med såsom ”Horoscope”, ”Sayonara”, ”Television” och superhiten ”Moviestar” – en låt som tog honom till kontinenten och framför allt Tyskland, där han än idag turnerar regelbundet. Där ligger världshiten fortfarande på en av de största radiostationernas topp 20-lista över de mest spelade låtarna.
Harpo komponerar och släpper fortfarande ny musik
Rock ´n Roll Machine:
Ted Gärdestads kompband 1991–1996. "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem" 1991 kom bandet, Rock ´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2011 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige.
Ganska snart efter den spelningen kom bandet i kontakt med Harpo. Han hade på 70-talet jobbat mycket med Ted. Det beslutades att det skulle det bli en Revival Tour med Ted & Harpo och RRM sommaren 1992. Det blev ett 20-talspelningar på betydligt större scener än vad bandet varit med om tidigare.
Mellan konserterna med Ted tog Harpo med sig RRM till Tyskland på stora galor och bandet fick spela för publik på 15 000–25 000 personer och hade nöjet att träffade många legender på galorna. Susie Quatro, Mungo Jerry (Ray Dorset), Sailor, The Rubettes, The Tremeloes, George McCrae, Leo Sayer, ELO och många fler med. Bandet fick chansen att spela på Gruga Halle i Essen, samma arena där många av bandmedlemmarna på TV sett sina stora rockidoler i direktsändningar som pågick från midnatt till tidig morgon på lördagsnätter då och då under 70-talet.
Tillbaka till innehåll